NBF-passi

Nordic Business Forum Helsinki 2017

Taloushallintotapahtuma ja foorumi

Finagon aamupala

Digitalisaatio

Tolvanen key-note

  

Aikainen startti päivään!

Päivä alkoi aikaisella junamatkalla Tampereelta Pasilaan. Ilma oli kostea ja synkkä, mutta tunnelma sen sijaan innokas ja odottava. Saavuin Pasilaan klo 8:30 ja ilokseni jonoa narikkaan ja ilmoittautumiseen ei ollut lainkaan. Keskelle eteissalia oli katettu hienosti valaistu pöytä kahvilla ja erilaisilla aamupalatortilloilla. Pian kajahti kello ilmoittaakseen, että ohjelma oli alkamassa, joten suuntasin suureen kokoussaliin. Baba Lybeck kipusi lavalle punaisessa mekossaan ja toivotti meidät kaikki tervetulleeksi tapahtumaan.

Ensimmäinen puhuja oli digitalisti Ville Tolvanen. Päällimmäisenä teemoina olivat digitalisaatio, muutos ja muutosjohtaminen sekä liiketoiminnan kehittäminen. Mieleen jäi erityisesti se, että suomalaiset käyttävät maailman eniten kännyköitään (singaporelaiset toisena). Tolvanen kertoi myös oman uransa kehityksestä ja miten päätyi suosituksi digibloggariksi. Puheenvuoronsa aluksi Tolvanen myös pyysi yleisöä somettamaan luennon aikana ja pyytämään häntä Facebookissa kaveriksi.

Seuraavana puheenvuoron sai tietosuoja-asiantuntija Päivi Konttila-Lokio, joka kertoi 25.5.2018 voimaantulevasta tietoturvamuutoksesta. Esityksessä erityisesti painotettiin mitä yritysten tulee ottaa huomioon ja millaisia prosesseja on tehtävä ennen muutosta.

Tauolla oli tarjolla kahvia ja konvehteja. Digitalisaatio oli nähtävissä forumissa myös tauoilla, sillä monet latasivat kännyköitään ja tablettejaan latausalueella. Yleisöä kehotettiin myös vierailemaan verkostoitumisalueella Nordic Business Forumin pääsalin puolella.

Inspiroivia puheenvuoroja

Tilitoimistotapahtuma

Sir Richard Branson puheenvuoro

Noin 45 minuutin tauon jälkeen katsoimme Nordic Business Forumissa edellisenä päivänä puhuneen Sir Richard Bransonin nauhoitetun haastattelun. Haastattelijana toimi Richard Quest, CNN ankkuri. Haastattelu oli minulle yksi päivän parhaista kohokohdista. Alkuun hän kertoi viimeaikaisesta kokemuksestaan hurrikaani-Irman myrskyn silmässä kodissaan Karibian Brittiläisillä Neitsytsaarilla. Hän oli silminnähden koskettunut kertoessaan Karibian asukkaiden koettelemuksesta. Richard perheineen oli majoittanut 60 ihmistä viinikellariinsa myrskyn ajaksi. Irma-myrskyn jälkeen seurasi toinen tuhoisa myrsky parin päivän päästä, hurrikaani-Maria. Brittiläiset Neitsytsaaret on nyt suurelta osin tuhoutunut ja maassa on alkanut raskas ja pitkä uudelleenrakentaminen. Turismin nosteen saaminen nopeasti on äärimmäisen tärkeää maan taloudelle.

Richard kertoi haastattelussa värikkäästä ja monipuolisesta urastaan huumorilla. Hän jätti koulun kesken 15-vuotiaana ja perusti Vietnamin sotaa vastustavan lehden. Teininä hän perusti levy-yhtiön ja sai listoilleen mm. Rolling Stonet. Parikymppisenä hän oli lentämässä Karibialle, mutta hän ei mahtunutkaan koneeseen useiden muiden matkustajien kanssa. Hetken mielijohteesta hän vuokrasi koneen ja möi parilla kympillä lippuja maahan jääneille. Matkan jälkeen hän otti yhteyttä Boeing -lentokonevalmistajaan ja osti ensimmäisen koneen lentoyhtiölleen Virgin:lle. Richardin aluevalloituksiin kuuluu myös mm. tietokone- ja pelimaailma ja avaruusturismi. Hän kuvailee itseään vanhana hippinä ja että hän innostuu helposti uusista asioista. Hänen on vaikea sanoa ei, kuten hänen uransa paljastaa.

Taloushallintotapahtuma ja foorumi

Finagon aamupala

Lounastauolla kipaisin Nordic Business Forumin puolella Messukeskuksen pääsalissa. Kiertelin ständeillä ja kävin katsastamassa verkostoitumisalueen. Tapahtuma oli massiivinen, mutta erittäin hyvin järjestetty. Juoma-, ruoka-, ja vessaosastoja oli erittäin paljon, joten jonoilta vältyttiin. Keskellä hallia oli live-haastattelu osasto, jossa haastateltiin pääpuhujia puheenvuorojensa jälkeen. Kuuntelin muutaman puhujan haastattelut päivän aikana. Se oli erittäin kiva lisä, sillä meidän ohjelma oli eri kuin NBF-tapahtumassa.

Herkullinen lounas Jyrki Sukulan loihtimana

Lihaton lokakuu -teemaisen lounaan oli valmistanut Jyrki Sukula on 72 loistavaa kokkia. Tarjolla oli viher- ja fetasalaattia, katkarapuaiolia, nyhtöhernepihvejä ja kasviksia sekä paistettuja perunoita. Ruoka oli oikein maukasta ja sitä oli riittävästi.

Seuraava ohjelmanumero oli rinnakkaispuheenvuorot. Kukin sai valita mieleisensä kolmesta vaihtoehdosta. Itse valitsin tulevaisuuden liiketoiminta-paneelikeskustelun. Ensimmäinen puolisko oli paneelikeskustelu nimensä mukaisesti tulevaisuuden muutoksista liiketoiminnassa. Panelisteina oli henkilöitä Accountorilta, Microsoftilta ja Hewlett Packard Enterpriselta. Keskeisinä teemoina jäi mieleen automatisoituminen, data ja sen käsittely, muutos, digitalisoituminen ja asiakaskokemus. Paneeli oli ajatuksia herättävä ja ajankohtainen, mutta jäin kaipaamaan enemmän kriittistä väittelyä ja näkökulmaa. Seuraava puolisko oli Accountorin keissi eräästä käyttöönotosta ja asiakaskokemuksesta.

Fantastinen lopetus huikealle päivälle

Paneeli digitalisoitumisesta

Digital Business goes NBF panelistit

Kahvitauolla oli tarjolla marjapiirakkaa, vaniljavaahtoa, keksejä ja tietenkin kahvia. Päivän päätti ihana Will Smith, jonka haastattelu livestriimattiin NBF:n pääsalin puolelta. Willillä ei ollut kovin paljon annettavaa liiketaloudellisessa mielessä, mutta hän kertoi urastaan, perheestään ja elämänsä kohokohdista, joista oli mielestäni erittäin kiva kuulla. Kaiken kaikkiaan Willin puheenvuoro oli kiva kevyt lopetus mukavaan ja informatiiviseen päivään.

Kymmenen pistettä tapahtumalle!

https://blog.finago.com/fi/terveisia-nordic-business-forumista

https://www.soluva.fi/konsultointi/

Will Smith

Will Smithin huikea puheenvuoro NBF 2017 Helsinki