19.06.2017

Tampereella käydessämme haastattelimme kolmea Soluvan Tampereen tiimin jäsentä. Ensimmäisenä haastattelimme Asta Danielia, Soluvan controlleria.

Soluva tilitoimisto

Soluvan controller Asta

Astan mielestä työ Soluvalla on mielenkiintoista, sillä mikään päivä ei ole samanlainen. Astan työtehtäviin kuuluu mm. asiakkaiden palkanlaskentaa ja kirjanpitoa. Hän ei tee perinteistä tallennustyötä, vaan sen sijasta tarkistaa, että sähköiset tapahtumat menevät oikeille tileille ja että ne täsmäävät.

Astalla on koulutuksenaan tätä työtä varten taloushallinnon ammattitutkinto ja palkanlaskennan ammattitutkinto. Hän sanoo, että ne ovat juuri sopivat koulutukset tähän työhön. Astalta tulevaisuudesta kysyttäessä, hän sanoo toivovansa pystyvänsä etenemään urallaan, ehkä jopa talousjohtajaksi asti. ”Riippuu tuosta meidän toimitusjohtajasta, että mihin tehtäviin hän laittaa minut jatkossa”, Asta sanoo naurahtaen.

Kysyimme myös, mitä mieltä Asta on digitalisaatiosta. Hänen mielestään se on positiivinen asia, koska se helpottaa hänen työtään paljon. Nyt kun tiedot ovat sähköisiä, voi asiakkaita olla määrällisesti enemmän. ”Yksi ihminen pystyy hallitsemaan isoja kokonaisuuksia”, Asta kertoo.

Parasta Astan työssä ovat ihmiset, vaikka töitä tehdäänkin paljon numeroiden parissa. Monista asiakkaista on tullut Astalle hyviä ystäviä. Hänelle ja varmasti monelle muullekin haastavinta on tilinpäätösaika. Asiat on saatava valmiiksi ajallaan, ettei asiakas kärsisi myöhästymisestä, josta voi seurata sanktioita ja sakkoja.

Digitalisaation alku

Soluva työnantajana

Iiris on harjoittelijana Soluvalla

Toinen haastateltavamme Iiris on harjoittelijana Soluvalla ja valmistuu ensi vuonna tradenomiksi Vaasan ammattikorkeakoulusta. Vaikka Iiris on ollut vasta vähän aikaa Soluvalla, hän mielestään täällä työskentely on ollut mukavaa. Iiris toivoo, että tulevaisuudessakin hän saisi taloushallinnon puolelta töitä.

Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa kirjanpitoa ja vientien tekemistä. Kysyimme myös Iirikseltä, mitä mieltä hän on digitalisaatiosta. ”On vanhanaikaista käsitellä papereita. Kaikki on nykyään netissä, niin hyvä, että tämäkin ala digitalisoituu.” Iiriksen mielestä parasta hänen työssään on avuliaat työkaverit. ”Haastavinta on se, että minulla on vielä paljon opittavaa”, hän sanoo.

Hyvä työyhteisö

Teea Siro tuli Soluvalle harjoitteluun lokakuussa ja jäi vakituiseksi harjoittelun loputtua. Hän toimii Soluvalla kirjanpitäjänä ja hänen työtehtäviinsä kuuluu kirjanpitoa, palkanlaskentaa, tilinpäätöksiä ja aika pitkälti kaikenlaista. Teean mielestä töissä on ihan mukavaa, vaikka työpäivät ovatkin pitkälti istumista. Hän valmistui tammikuussa taloushallinnon merkonomiksi Tampereen seudun ammattiopistosta.

Teealle hankalinta töissä on asiat, joita hän ei ole ennen kohdannut. Kun vastaan tulee uusia juttuja, hän sanoo joutuvansa tutkimaan niitä ja kyselemään saadakseen lisää tietoa. Tosin digitalisaatio on helpottanut Teean työtä paljon. ”Kaikki tarvittavat tiedot tulevat tuonne Procountoriin”, hän sanoo. Myös Teean mielestä työkaverit ovat työn paras puoli. ”Meillä on tosi hyvä työyhteisö”, hän naurahtaa.

-Terveisin Vilma ja Teresa